По инициатива на областния управител във Ветеринарната гимназия отбелязаха Деня в памет на жертвите на катастрофи

По инициатива на обл

По инициатива на областния управител Гергана Микова днес в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора бе отбелязан Световният ден на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

С решение на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на месец ноември светът отдава почит на невинните жертви, загинали по пътищата. Този ден обаче е и ден за размисъл и призив към живите да пазят живота и здравето на другите.

Инспекторите от сектор „Пътна полиция” Желязко Желязков и Грозданка Андреева изнесоха пред ученици от деветите класове лекции за опасностите, които дебнат децата на пътя и за правилата за движение. Децата бяха запознати и с основни моменти от Закона за движение по пътищата, свързани с наказания при шофиране след употреба на алкохол и дрога и др.

Момичета-доброволци от Младежкия червен кръст направиха демонстрации на оказване на първа помощ на пострадали.

В края на събитието г-жа Микова се обърна към учениците. „Надявам се, че днешната среща е била полезна за вас. Дори и да не сте запомнили всичко, достатъчно е след казаното от полицейските инспектори и показаното от вашите връстници у вас да е светнала една сигнална лампичка, която да ви напомня, че трябва да спазвате правилата. Вие сте бъдещето на България. Замислете се в каква държава бихте искали да живеете утре – в такава, в която се спазват редът и законността или в хаос и безредие. Зависи само от вас и аз се надявам да направите правилния избор”, каза областният управител.

17.11.2017 г.

Създадена: 17.11.2017 г.