Поздрав към медиците и пациентите на Инфекциозна клиника в Стара Загора отправи дуо "Аддикт" от НЧ "Родина-1860"

$model->title_bg

Поздрав към медиците и пациентите от Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" отправи днес дуо "Аддикт" от Оперната студиа при НЧ "Родина-1860" в Стара Загора. Импровизираният концерт в двора на Клиниката бе под наслов "Заедно" и се състоя по инициатива на нейния ръководител - проф. д-р Лилия Пекова. На събитието дойдоха областният управител Гергана Микова, зам. областният управител Петя Чакърова, зам.-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, директорът на УМБАЛ проф. Йовчо Йовчев, директорът на РЗИ д-р Станимир Станков, ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков, деканът на Медицинския факултет доц. д-р Юлиан Ананиев, журналисти. 

Думи на благодарност към лекарите, медицинските сестри и обслужващия персонал в Инфекциозна клиника за техния неуморен труд и стоицизъм отправиха областният управител Гергана Микова,  Иванка Сотирова, доц. Ярков и доц. Ананиев. 

"Дълбок поклон пред всички вас, които днес сте тук и се грижите денонощно за хората в нужда", обърна се към екипа на Инфекциозна клиника г-жа Микова. "Благодарим ви е се надяваме, че ще има и още много като вас - лекари, медицински сестри, санитари, за които ще има значение дали някой се нуждае от тяхната помощ. Ако има дума, която днес е с най-важно значение в борбата ни срещу тази злина, през която преминава човечеството, то тя е заедно. Нека призовем всички да бъдем заедно в трудния момент, защото само това е пътят, по който трябва да преминем, за да се справим с кризата. Още веднъж - благодаря ви от сърце", каза областният управител. 

С вълнуващи думи към своите колеги проф. Пекова ги призова да помогнат на Инфекциозна клиника, като се присъединят към нейния екип. "Ние сме тук и ще останем тук. Аз апелирам към лекарите и медицинските сестри да дойдат, защото ние имаме нужда от още хора. Призовавам и студентите по медицина от четвърти и пети курс също да се включат в борбата  с коронавируса. Това ще бъде най-голямата школа за тях", каза проф. Пекова.

Нели Петкова и Теодор Петков от дуо  "Аддикт" зарадваха участниците в събитието с арии от известни опери.  

 

   

Създадена: 2020-11-05 13:53:11
Променена: 2021-05-16 12:09:58