Проведоха се консултации за определяне състава на РИК за парламентарните избори на 5 октомври

Проведоха се консулт
Днес при областния управител на област Стара Загора Живка Аладжова се проведоха консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за 27-и Многомандатен избирателен район - Стара Загора за предстоящите избори за народни представители в Народно събрание на 5 октомври. В консултациите участваха представители на парламентарно представените партии коалиции, както и на партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени.
РИК – Стара Загора ще бъде съставена от 19 души, включително председател, двама заместник-председатели и секретар. Председател ще бъде Таньо Брайков от ПП ГЕРБ.
Съотношението между партиите и коалициите в РИК – Стара Загора е както следва: за ПП ГЕРБ – 7 членове, за „Коалиция за България” – 6 членове, за ПП ДПС – 3 членове и по 1 за Коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден", ПП „Атака” и Коалиция „Реформаторски блок”. Представителите на партиите и коалициите излъчиха и резервни членове.
Областният управител ще изпрати протокола от проведените консултации и всички предложения от представителите на партии и коалиции заедно с приложената към тях документация до Централната избирателна комисия.
Създадена: 09.08.2014 г.
Последна редакция: 09.08.2014 г.