Ръководството на Областна администрация се включи в засяването на "Музикална гора"

$model->title_bg

Областнят управител Гергана Микова и зам. областните управители Димитър Драчев и Красимир Червилов се включиха днес в засаждането на "Музикална гора". Инициативата за залесяването е на Държавна опера-Стара Загора. В нея участваха целият творчески екип на оперния театър, зам.-кметовете на Общината Милена Желева и Красимира Чахова, представители на различни институции и неправителствени организации, ученици от различни училища.

В местността "Магарешка поляна" на площ от 3 дка бяха засадени 2000 фиданки от дъб-цер, осигурени от Държавно горско стопанство-Стара Загора. Екопроявата е свързана с деня 28 февруари. На тази дата през далечната 1895 г. митрополит Методий Кусев засажда първите фиданки на Ахмак баир, за да превърне опустошеното и голо място в един от символите на Стара Загора - парка Аязмото. 

След приключването на залесяването г-жа Микова поздрави участниците. "Благодарим от сърце на Държавна опера-Стара Загора за тази страхотна инициатива. Днес всички вие показахте, че сте достойни наследници на Дядо Методий Кусев. Надявам се, че ще продължим неговото  дело и ще го предадем и на нашите деца", каза областният управител.  

Създадена: 2021-02-24 10:46:42
Променена: 2021-04-17 02:12:02