Ротари клуб Стара Загора празнува 20-и рожден ден

Ротари клуб Стара За

Ротари клуб Стара Загора отпразнува 20-ата си годишнина с изискано тържество. Областният управител Димитринка Петрунова беше сред официалните гости на церемонията. Старозагорският клуб е чартиран на 31 май 1994 г. и петият поред в България, част от голямото световно ротарианско семейство.
На събитието присъстваха повечето от досегашните 20 президенти на Ротари клуб Стара Загора и всеки един от тях получи плакет в знак на признателност.
Подаръци и поздравления бяха поднесени от български и чуждестранни клубове.
В приветствието си към гостите действащият президент на клуба Николай Колев заяви, че за 20 години старозагорските ротарианци са работили по множество проекти в полза на обществото и посочи, че сред най-значимите сацялостното преоборудване на кухнята на Дом за медико-социални грижи за деца в Стара Загора на стойност 70 хил. евро, дарението на Общината на ротарианския часовник пред Универсалния магазин, изграждането със собствени средства и с дарения на монументалната пластика на Птицата Феникс на площада пред Община Стара Загора.
В момента се подготвя голям проект за 56 хиляди долара, който се изпълнява съвместно с ротари приятели на клуба от Белгия, Сърбия, Нова Загора и Община Стара Загора. Предвижда се до следващото лято със средствата да бъде оборудвана сензорна зала в Дневен център за деца с увреждания в Стара Загора.

 

Създадена: 03.11.2014 г.
Последна редакция: 03.11.2014 г.