В НЧ "Железник" се проведе празнично събитие, посветено на европейското културно многообразие

В НЧ

В старозагорското Народно читалище „Железник“ се проведе празнично събитие, посветено на европейското културно многообразие. Проявата бе една от многобройните инициативи, които Областна администрация организира във връзка с Комуникационната стратегия на България за ЕС за 2018 г. – Европейската година на културното наследство.

Жители на старозагорския кв. „Железник“, служители от административното бюро в квартала, читалищни дейци присъстваха на събитието. В него участва и Мадлен Пеева, експерт „Връзки с обществеността“ в Областна администрация.

В първата част от програмата Стефка Нанковска изнесе лекция за мястото на българските културни паметници, които са под закрилата на ЮНЕСКО, на европейската културна карта.

Предвид приближаващите коледно-новогодишни празници, част от проявата в читалището бе свързана с родината на Дядо Коледа – Финландия. Г-жа Пеева поднесе интересен разказ за северната страна, нейните традиции и за родното място на добрия старец – Лапландия.

В края на празничната вечер деца от ДГ „Звездица“ и хористки от самодейния състав при читалището зарадваха всички присъстващи с фолклорни танцови и песенни изпълнения.    

Създадена: 18.12.2018 г.