В Областна администрация се състоя среща във връзка с проекта за изграждане на системи за ранно предупреждение

В Областна администр

 

В Областна администрация днес се състоя работна среща между областния управител Гергана Микова, представители на Дирекция „Комуникационни и информационни системи” (ДКИС) в МВР и на общините Стара Загора и Гълъбово. Тема на разговора беше стартът на проекта „Доизграждане на системите за ранно предупреждение и оповестяване на  населението и органите за управление за действия при извънредни ситуации, свързани със защитата на Европейската критична инфраструктура”. Проектът се финансира по Фонд „Вътрешна сигурност” и е на стойност около 1 470 000 евро.

Новата сиренна система ще се доизгражда в градовете Стара Загора и Гълъбово и ще се интегрира към Националната система за ранно предупреждение и оповестяване. В момента ДКИС подготвя технически спецификации и документации за обществените поръчки, които ще бъдат обявени.

Около 50 служители на двете общини, в които ще се реализира проектът, на Областна администрация и на обекти от критичната инфраструктура на територията на Старозагорска област ще бъдат обучени от специалисти на ДКИС за работа с новите системи за ранно предупреждение.

20.11.2017 г.

Създадена: 20.11.2017 г.