За над 2 млн. лв. ремонтират стадион "Христо Ботев" в Гълъбово

За над 2 млн. лв. ре

Днес в Гълъбово бе направена първата копка за мащабен ремонт на стадион „Христо Ботев“ в града. Обновяването на спортното съоръжение ще бъде извършено в рамките на споразумението за корпоративна социална отговорност, подписано между "AES България" и Община Гълъбово. Стойността на проекта е 2 млн.лв., които са осигурени изцяло от AES.

На събитието присъстваха областният управител Гергана Микова, кметът на Гълъбово Николай Тонев, президентът на американската компания за България Оливие Маркет, представители на общинската администрация, на различни институции, футболисти от местния ФК „Ботев“, много граждани. Церемонията започна с тържествен водосвет за здраве и успех на жителите на Гълъбово и на спортистите, които ще ползват съоръжението. Оливие Маркет пожела на футболистите от отбора да влязат в елитната А група и да играят в Шампионската лига.

Ремонтът на стадион „Христо Ботев“ ще се извърши на три етапа. Цялата площ на имота е 119 510 кв.м. Ще бъдат изградени трибуни с около 1000 седящи места, както и съблекални и зала за пресконференции. Ще се построи и паркинг със 100 паркоместа.

Създадена: 11.12.2018 г.