Зам.-министърът на здравепозването Евгени Григоров посети Стара Загора във връзка с имунизационната кампания

$model->title_bg

Зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров посети днес Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Той бе тук във връзка с имунизационната кампания срещу COVID-19. 
На пресконференция за медиите доц. Григоров съобщи, че само в днешния ден в двата имунизационни кабинета в Стара Загора са били ваксинирани 230 души. Най-голям е бил броят на ваксинираните в петък – 485 души. От началото на кампанията досега в Старозагорска област са ваксинирани 3436 граждани, като 979 от тях са получили и втора доза. 
През следващата седмица в ЦСМП в Стара Загора ще бъде разкрит имунизационен кабинет, който ще работи 24 часа, увери доц. Григоров. Ще бъдат разкрити общо 5 имунизационни пункта с тенденция броят им да нараства, отделно от тях и 3 мобилни ще извършват ваксинации по места. Доц. Григоров обясни, че за България е осигурено достатъчно количество ваксини. За членовете на секционните избирателни комисии, които в Старозагорска област са около 1400 души, също са доставени необходимите количества. 
Според зам.-министъра електронният регистър на желаещите да се ваксинират работи добре. Доставката на ваксини е регулярна и стабилна. Очаква се от следващата седмица в процеса на ваксиниране да се включат и личните лекари.  
На срещата на доц. Григоров с представителите на медиите присъстваха областният управител Гергана Микова и директорът на РЗИ д-р Станимир Станков. 
 

Създадена: 2021-02-21 16:11:27
Променена: 2021-04-17 02:38:16