Зам. областните управители Димитър Драчев и Петя Чакърова участваха в тържествата, посветени на Деня на Стара Загора

$model->title_bg

Зам. областните управители Димитър Драчев и Петя Чакърова участваха днес в събитията, посветени на Деня на Стара Загора – 5 октомври. На тази дата преди 140 години е положен основният камък за възстановяването на изпепеления по време на Руско-турската война град.

Празникът започна с Божествена Света литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан в катедралния храм „Св. Николай Чудотворец“.

Официалните гости на тържествата положиха венци и цветя пред Паметника на защитниците на Стара Загора в парк „5 октомври“ и отдадоха почит на загиналите за свободата на България.

В зала „П. Р. Славейков“ на Общината в тържествена обстановка председателят на Общинския съвет Таньо Брайков връчи тазгодишните отличия на новите почетни граждани на Стара Загора – Мария Жекова и Снежина Дескова.

Празникът продължи с ритуал по издигане на националното знаме на площада пред Общината и шествие по централния булевард. Хиляди граждани аплодираха преминаващите деца от старозагорски детски градини, училища и представители на културни институции от града.

Създадена: 2019-10-05 08:49:28
Променена: 2020-04-06 05:36:44