Зам. областният управител Димитър Драчев присъства на кръгла маса за професионалното образование

Зам. областният упра

Зам. областният управител Димитър Драчев присъства днес на кръгла маса, посветена на професионалното образование и дуалното обучение в област Стара Загора. Събитието се проведе в зала „П.Р. Славейков” на Община Стара Загора в рамките на Петата областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране „Стара Загора 2017”. На него присъстваха зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на ТПП-Стара Загора Олег Стоилов, началникът на РУО Татяна Димитрова, ръководителят на екипа на швейцарско-българския проект „Домино” за дуално образование Петя Евтимова, представители на бизнеса от региона, ученици, директори на училища, преподаватели.

Презентация за състоянието и тенденциите в развитието на професионалното образование в областта изнесе г-жа Димитрова.

Г-жа Евтимова представи ролята на Националната координационна група за дуалното образование и допълнителните ползи за бизнеса от надграждането на проекта „Домино”.

Работодатели и ученици, които са работили по проекта, изказаха мнения за дуалното образование. Последва дискусия, в която активно се включиха голяма част от участниците в кръглата маса.

25.04.2017 г.

 

Създадена: 25.04.2017 г.
Последна редакция: 25.04.2017 г.