Зам. областният управител Мариана Кръстева се срещна с управленския борд на старозагорската Опера на сутрешно кафе

Зам. областният упра

Зам. областният управител Мариана Кръстева гостува днес в новооткритото Сутрешно кафе пред Държавната опера в Стара Загора. В него старозагорци и гостите на града имат възможност да се насладят на хубаво италианско кафе и безалкохолни напитки на фона на класическа музика. Кафето работи всеки ден от 8 до 12.30 ч. Инициативата е част от мерките на ръководството на Операта да приобщава все повече граждани и младежи към изкуството, което създава.

Директорът на Операта Огнян Драганов, зам.-директорът Красимир Червилов и диригентът Ивайло |Кринчев споделиха с г-жа Кръстева вижданията си за развитието на старозагорската Опера. На срещата на кафе присъства и световно известният италиански сценограф Салваторе Русо.

Новото ръководство на културната институция ще работи за привличането на хора от всички възрасти в оперната зала и за засилване на интереса на младото поколение към оперното изкуство. Една от интересните новаторски идеи е инициативата „Бейби опера”. Тя ще стане реалност през октомври. Концерт-спектакълът ще е насочен най-вече към родители с малки деца. 

Изработването на репертоарен план, който да е атрактивен и съобразен с предпочитанията на меломаните, също е поставено като приоритетен ангажимент на управленския борд.

Г-н Драганов и неговите колеги казаха, че очакват с надежда въвеждането на нова методика за оценяване на работата на оперните театри. Новите ръководители на Операта смятат, че една от първостепенните задачи пред тях сега ще е и присъединяването на старозагорската Опера към голямото семейство на „Опера Европа”. За тази цел ще са необходими около 1300 евро, които трябва да бъдат платени като членски внос в престижната европейска музикална институция.

Създадена: 07.07.2015 г.
Последна редакция: 07.07.2015 г.